E vară! Cuvântul de ordine e: HIDRATAREA!!!

A început cu adevărat vara şi peruşii resimt căldura la fel ca şi noi. Or fi ei din însorita şi arida Australie, dar nu le place deloc să stea în plin soare. Şi au nevoie de apă proaspătă în fiecare zi!

Ţineţi coliviile în colţuri umbroase de balcoane sau camere, în spaţii bine aerisite, dar să nu fie curent. Dacă îi scoateţi în curte, amplasaţi colivia la umbra unui copac sau a unei bolte de vie, departe de câini şi pisici.

recipient apaAveţi grijă să le puneţi în fiecare dimineaţă apă curată şi să o schimbaţi după-masa. Pe căldura asta, în apă se dezvoltă imediat tot felul de bacterii, de aceea e nevoie să schimbaţi apa de două ori pe zi şi să spălaţi recipientul de fiecare dată. Cele mai multe boli ale peruşilor vin din hrana de proastă calitate şi din mizerie, aşa că trebuie să acordaţi o atenţie deosebită curăţeniei în colivie, să spălaţi adăpătoarea zilnic şi jucăriile pe care le folosesc ei cel mai des.

Puneţi în preajma coliviei o farfurie sau o cădiţă mică în care turnaţi apă la temperatura camerei. Pe căldura asta, cei mai mulţi peruşi vor fi fericiţi să facă o baie, dar nu este regulă obligatorie. Peruşii nu au nevoie să îşi spele penajul cu apă. Ei se curăţă de praf cu ciocul, apa este doar o distracţie pentru ei. Unora le place să se spele în frunze de salată cu apă pe ele sau într-un mănunchi de pătrunjel bine umezit. Verziturile ude sunt o adevărată piscină de lux pentru ei şi se simt ca în natură.

cadita perusDacă peruşii tăi sunt jucăuşi şi au mare încredere în tine, poţi încerca să îi stropeşti uşor cu apă dintr-o sticlă cu dopul perforat ca o sită. Ploaia de picături, în orele caniculare ale amiezii, îi va amuza… dar, repet, numai dacă au mare încredere în stăpânii lor, altfel se sperie şi nu mai vor să audă de apă. Când vrei să îi stropeşti, udă mai întâi alături, nu direct pe peruşi, fie o jucărie aflată lângă ei fie pur şi simplu bara pe care stau. Treptat, îndreaptă stropii de apă şi către peruşi, dacă vezi că sunt interesaţi. Mult succes!!!

Reclame

2 comentarii (+add yours?)

 1. BuburuzaBia
  iun. 21, 2013 @ 07:01:55

  eu foloseam mai demult pulverizator, din acele cu solutie pentru geamuri, dar fara solutie…doar apa. :)) Limpezeam bine recipientele, papagalilor le placea sa fie stropiti, in felul acesta se curata si colivia mai usor.

  Răspunde

 2. Oana
  aug. 23, 2013 @ 18:07:19

  Si femela mea acum cum sunt temperaturi atat de ridicate prefera sa faca baita, au o cadita exterioara spatioasa. Masculul se duce la cadita dar nu intra in ea, prefera sa faca baita in cutia cu apa:))

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: