Câteva trucuri ca peruşul tău să stea pe umăr

Dacă eşti deja prieten cu peruşul şi l-ai învăţat să vină pe degetul tău, următorul pas este să îl înveţi să îţi stea pe umăr. Astfel, vei avea mâinile libere să mai faci câteva ceva prin casă şi te asigur că îţi va plăcea în mod deosebit să te plimbi cu el dintr-o cameră în alta.

  1. perus pe umarRidică degetul în dreptul lui şi, când peruşul vine pe deget, alintă-l ca de obicei, vorbeşte-i calm şi întinde braţul. Unii peruşi vor fi ispitiţi să urce pe braţ până pe umăr, unde vor descoperi că pot sta astfel foarte aproape de faţa ta.
  2. Dacă peruşul nu urcă singur pe braţ, ia o jucărie mică, din cele preferate de el, şi plimb-o pe braţ în sus până pe umăr. Va fi tentat să o urmeze după câteva repetiţii. Dacă nici aşa nu îl determini, ia între degete ceva bun de mâncare, ceva ce îi place lui mult, şi ademeneşte-l pe braţ în sus, bătând uşor cu degetele când ajungi pe umăr.
  3. Dacă peruşul este obişnuit să fie luat în mână, pune-l uşurel pe umăr de câteva ori, până se obişnuieşte să vină singur în acel loc.

Sunt foarte drăgălaşi când stau pe umăr, îţi ciripesc în ureche, îţi vorbesc, te pupă pe obraz… bineînţeles, asta dacă sunteţi deja prieteni buni şi există o legătură afectivă înte voi. În caz contrar, să ştii că nu este vina peruşului, ci doar a ta pentru că nu ai avut răbdarea să îi cucereşti încrederea şi prietenia. Plimbarea pe umăr are, însă, câteva dezavantaje de care trebuie să te fereşti.

–         peruşul va fi tentat să roadă cerceii, lănţişoarele sau colierele de la gât. Le poate rupe, dacă sunt fragile, aşa că nu le purta când te joci cu el. Sau, dacă le ronţăie şi sunt făcute din metale comune, precum alama, îi pot dăuna în timp;

perus pe gat–         poate fi tentat să te ciupească de ureche şi de obraz; opreşte-l la timp, pune un deget drept scut şi spune-i pe un ton ferm că nu are voie să facă aşa ceva; de câte ori ciupeşte, ia-l pe deget şi dă-l jos de pe umăr, aşa va învăţa că, dacă este răutăcios, nu mai are voie să stea acolo.

–         mare atenţie când te plimbi cu el prin casă, este foarte uşor şi, dacă stă liniştit, există pericolul să uiţi că e pe umărul tău şi să deschizi o fereastră sau să te apropii de aragazul aprins.

Aşadar, purtarea peruşului pe umăr are avantajele ei, este unul din cele mai frumoase momente din timpul petrecut cu el, dar implică şi riscuri. Ai grijă cum îl educi!!!!

Reclame

Un comentariu (+add yours?)

  1. Anny
    mai 25, 2013 @ 17:21:13

    ce drgautz:*:**:, kiki sta dmeult pe umarul meu, ma pupa, canta:X, ma gadila e o duuulce:*:*:*:….si da e adevarat cu lanticurile mie mi-a rupt lantisorul de aur:D:D:D:D

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: