Peruşii, la ei acasă

Gerald Binks, unul dintre cei mai mari crescători profesionişti de peruşei din Marea Britanie, postează pe site-ul său Budgerigar.co.uk câteva imagini interesante cu peruşi în libertate, în vastul deşert al Australiei de vest.

Peruşii verzi cu mască galbenă au fost surprinşi în timp ce atacau o maşină albă 🙂 Proprietarul maşinii a observat un stol uriaş de peruşi care zbura pe deasupra unui baraj. A oprit maşina să le facă poze. În câteva minute, zeci de păsări s-au năpustit asupra maşinii şi a călătorilor, poposind pe capetele şi pe umerii lor. A fost un spectacol pe cinste!

Interesant este că păsările nu au arătat nicio frică faţă de oameni. Regiunea este pustie, iar oamenii şi maşinile sunt apariţii rare, accidentale. De ce s-au comportat aşa peruşii? Poate din curiozitate, poate că lacul de sub baraj nu mai avea apă şi bietele păsări au fost înşelate de culoarea alb-argintie a maşinii, crezând că e o sursă de apă. Pentru cine vrea să citească întreaga poveste şi să vadă mai multe fotografii, iată linkul http://www.budgerigar.co.uk/wild-budgerigars-in-australia/

Reclame

Un comentariu (+add yours?)

  1. Andreea
    feb. 09, 2012 @ 08:08:27

    :))) ce amuzanti sunt acei perusi…. 😀

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: