Un lanţ hotelier pregăteşte căsuţe pentru păsări

Un lanţ celebru de hoteluri din Marea Britanie a anunţat că aria sa de clienţi se va lărgi considerabil, după ce va monta în copaci mini dormitoare pentru păsări. Whitbread Hotels and Restaurants, care include Premier Inn, a cumpărat 600 de căsuţe pentru păsări care vor fi montate în apropierea hotelurilor sale din întreaga ţară, începând cu Premier Inn London Stratford. Conducerea companiei speră să atragă peste 50 de specii de păsări, majoritatea cântătoare, în căsuţele pregătite. Realizate în armonie cu arhitectura hotelurilor, dormitoarele pentru păsări sunt adăpostul ideal pentru măcăleandri, păsările îndrăgite ale britanicilor, şi pentru pitulici.

Ambele specii sunt atrase de construcţiile urbane şi toată lumea speră ca păsările să găsească atractive şi noile căsuţe pregătite pentru ele. În plus, în jurul fiecărui hotel sau pe acoperişul lui vor fi plantaţi pomi şi copaci pitici pentru a le furniza păsărilor fructele preferate şi pentru a atrage insectele cu care acestea se hrănesc. Astfel, se va crea un microsistem în care păsările vor fi protejate şi vor prospera. Pe de altă parte, microsistemul verde din jurul hotelurilor va ajuta la reducerea emisiilor de carbon cu 26 de procente, până în anul 2030, au calculat specialiştii. Viaţa păsărilor va fi monitorizată şi, cu siguranţă, iniţiativa verde a Premier Inn va avea un efect pozitiv extraordinar asupra mendiului înconjurător.

La noi, însă, când „bizonul” plin de bani îşi construieşte vreo pensiune pe la munte sau pe la vreo margine de pădure, are grijă să taie toţi copacii din jur… să aibă loc de parcare pentru jeep-anele clienţilor. Nici prin cap nu îi trece să protejeze natura!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: