Delta Banatului, rezervaţia din Satchinez

Dacă ajungeţi în concediu prin Banat şi vreţi să vedeţi locuri mai deosebite, căutaţi localitatea Satchinez, în apropierea căreia se întinde una dintre cele mai frumoase rezervaţii naturale din ţară.

Mlaştinile Satchinez

Mlaştinile de la Satchinez erau o adevărată deltă a Banatului, în urmă cu aproape 100 de ani. În câmpia joasă a Banatului, inundaţiile dese la nord de Bega şi la sud de râul Timiş au transformat locul într-un paradis al florei şi faunei acvatice. Cu timpul, agricultura intensivă a răpit tot mai mult teren din rezervaţie şi, azi, delta este mult restrânsă, dar tot poţi vedea specii frumoase de păsări iubitoare de apă.

Egretele, stârcii, cormoranii, corcodeii, chirigiţele, boicuşii, găinuşele de baltă mai găsesc încă aici un loc liniştit pentru cuiburi şi pentru puii lor. Ia cu tine un aparat de fotografiat şi un binoclu să le urmăreşti şi să le pozezi, dar ai grijă să nu deranjezi păsările. Ecosistemul din Satchinez este fragil şi are nevoie de protecţia noastră.

 

Reclame

2 comentarii (+add yours?)

 1. Regreta alba
  aug. 14, 2011 @ 09:10:16

  Sunt din loc.Satchinez,vreau sa spun tuturor turistilor care vor sa viziteze Rezervatia-nu prea aveti ce sa vedeti,caile de acces sunt pline de urzici pana la umar,scaieti si alte buruieni.Se mai cosesc unele portiuni de carari dar nici macar nu exista o pancarta ceva care sa prezinte Rezervatia.Exista doar cateva table pe care scrie Limita Rezervatie.Sau cheltuit Fonduri Europene-dar nu pentru Rezervatie,pacat -fiindca Rezervatia este unica-daca ar exista caile de acces puse la punct-turistul ar avea ce vedea.Din pacate autoritatile locale cred ca sau saturat pana peste cap de Rezervatie-dar de banii care se aloca pentru ea-NU.

  Răspunde

  • Casa cu perusi
   aug. 16, 2011 @ 11:46:56

   Multumim foarte mult pentru comentariul tau oportun. Eu nu am reusit sa ajung acolo in aceasta vacanta, desi imi propusesem sa o vizitez. Sunt dezamagita ca situatia nu este prea buna, dar nu ma mira. Din pacate, locuri incredibil de frumoase din Romania sunt lasate in paragina sau la bunul plac al hotilor si al „investitorilor” de doi lei care distrug natura.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: