1 aprilie, Ziua Păsărilor

Ocrotiţi păsările!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cântecele lor, culorile şi frumuseţea penajului ne-au fascinat dintotdeauna. Păsările, sălbatice, de curte, cântătoare sau numai vorbăreţe merită din plin să fie sărbătorite în fiecare an. Să le iubim şi să le ocrotim pentru că darurile pe care ele ni le oferă nouă sunt nepreţuite. Pe 1 aprilie, ieşiţi la plimbare într-un parc, departe de motoarele maşinilor, şi urmăriţi păsările! Vă veţi întoarce acasă mai bogaţi sufleteşte. Luaţi cu voi şi câteva seminţe în buzunar, să le oferiţi celor mai îndrăzneţe, care se apropie de voi.

1. În lume, sunt aproximativ 9.800 de specii de păsări. 12% dintre ele sunt pe cale de dispariţie în acest secol. Sunt în pericol şi o treime din speciile de papagali.

2. Păsările sunt adevărate gărzi de mediu: ele anunţă nu doar schimbările de vreme, ci şi schimbările dramatice generate de poluare, de extincţia altor specii de animale sau de dispariţia plantelor şi copacilor. Un oraş plin de păsări este un oraş curat, în care copiii cresc sănătoşi!

3. Tot mai multe păsări cântătoare şi papagali sunt astăzi în pericol din cauza capturării lor şi a traficului ilegal. Dispariţia habitatului lor natural în urma defrişărilor masive, a asanării bălţilor sau a construcţiilor urbane sunt factorii majori de risc, alături de comerţul ilicit.

4. Supravieţuirea speciilor aflate în pericol şi ocrotirea păsărilor contează foarte mult pe informarea publică. Din păcate, autorităţile române nu fac mare lucru în acest sens. Spre exemplu, azi, 31 martie, a fost anunţată doar un singur eveniment legat de Ziua Păsărilor pe care o sărbătorim mâine.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: